Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

БОРОТЬБА З «СІРИМИ» ЗАРПЛАТАМИ: ДО РОБОТОДАВЦІВ МОЖУТЬ ПРИЙТИ БЕЗ ПОПЕРЕДЖЕННЯ

Дата: 20.07.2021 14:59
Кількість переглядів: 268

В Україні проводиться перевірка всіх роботодавців на предмет належного оформлення працівників. Перевірка здійснюється в рамках боротьби з «сірими» зарплатами. Про це повідомили в прес-службі ДПС.

Протягом тижня після початку перевірки, яка стартувала 1 липня, тобто станом на 5 липня 2021 року, було виявлено 336 найманих працівників без належного оформлення. Протягом того ж тижня 158 тисяч співробітників були оформлені офіційно.

На думку заступника голови Одеської облдержадміністрації Костянтина Гоя, головним завданням держави, відповідно до затвердженої стратегії соціально-економічного розвитку України, є підвищення рівня життя громадян нашої країни.

«Найважливіша складова в його досягненні – рівень заробітної плати кожного громадянина. Держава не може і не повинна миритися з «сірою» зарплатнею або частково в конвертах. Більш того, зобов'язана вживати всіх необхідних заходів з недопущення подібного "хабарництва" між роботодавцем і працівником. Адже фактично, роботодавець платить хабар співробітникові з метою зменшення своїх витрат і отримання більшого прибутку. Співробітник, як результат, отримує меншу пенсію та слабке зростання (або відсутність) якості одержуваних їм послуг від держави: адміністративних, медичних, освітніх, інфраструктурних в кожній окремій громаді тощо» - Костянтин Гой.

Заступник голови Одеської ОДА відзначає, що на сьогодні не є секретом той факт, що основним джерелом доходів бюджетів громад, є податок з доходів фізичних осіб, який безпосередньо залежить від рівня офіційної заробітної плати їх жителів.

«То ж якщо є бажання спокійно працювати та жити в процвітаючій країні, необхідно дотримуватись діючих правил (Законів). В іншому випадку, на мою думку, підприємства, у яких середній рівень зарплатні нижчий мінімального, хай чекають на «гостей» та скаржаться на погане життя...» - додав заступник голови Одеської ОДА Костянтин Гой.

Нагадаємо, середня зарплата, яку роботодавці готові платити українцям, становить 13,5 тис. грн. Мінімальну зарплату в Україні з 1 січня 2021 року підвищено до 6 тис. грн.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь