A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Жінці приписали борг за спожиті житлово-комунальні послуги її тезки: права клієнтки допоміг захистити юрист системи БПД

Дата: 26.07.2021 15:18
Кількість переглядів: 325

 

Досить часто трапляються випадки, коли підприємства, які надають комунальні послуги, звертаються до суду із заявою про видачу судового наказу для стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення. Але що робити, коли ця заборгованість насправді не ваша?

Подібна історія сталась нещодавно в місті Роздільна. Так, до Роздільнянського МЦ звернулась пані Надія (ім’я змінено з етичних міркувань), яка розповіла що отримала судовий наказ про стягнення з неї майже 3 тисячі гривень заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги. Жінка, не розуміла звідки взявся такий великий борг і як тепер його оплатити, адже сума не мала.

Для надання правової допомоги клієнтці було призначено фахівця Роздільнянського МЦ Романа Непочатова.

Перше, на що юрист звернув увагу – заборгованість була нарахована за послуги, які надавалися в іншому місті. Тобто, пані Надія з чоловіком все життя прожила у м. Роздільна, а борг виник в м. Одесі. На цьому «розбіжності» не закінчилися: у жінки-боржниці по – іншому звати чоловіка та не співпадає серія, номер паспорта і реєстраційний номер облікової карти платника податків.

Зрештою з’ясувалося, що в місті Одеса живе повна тезка пані Надії, яка не сплатила за спожиті комунальні послуги, і саме з неї постачальник намагався стягнути заборгованість.

На якому етапі судочинства сталася помилка і чому було ухвалено судовий наказ стосовно пані Надії, її не дуже цікавило. Єдине, чого жінка хотіла – щоб все скоріше владналося.

Виходом із ситуації було подання заяви про скасування судового наказу. До заяви було додано копію паспорта з відміткою про зареєстроване місце проживання, інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (на підтвердження того, що пані Надія не є власницею квартири), довідку з Відділу РАЦС та інші документи, які могли підтвердити, що пані Надію та жінку – боржницю об’єднують лише прізвище, ім’я та по батькові » , – коментує юрист.

Суд розглянув заяву та прийшов до висновку, що жінка, яка уклала договір про надання комунальних послуг та не виконала його умови, в результаті чого утворилася заборгованість і пані Надія – різні люди. Відповідно, якщо пані Надія не укладала цей договір, то і обов’язок сплачувати заборгованість у неї відсутній.

На підставі вищевикладеного суд скасував судовий наказ та звільнив пані Надію від сплати заборгованості за житлово – комунальні послуги.

Довідково. Судовий наказ – це особлива форма судового рішення про стягнення з відповідача грошових коштів. Більше інформації про наказне провадження за посиланням: https://cutt.ly/nQeTgtZ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь