A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Компенсація ЄСВ за новостворені робочі місця від служби зайнятості

Дата: 15.09.2021 10:40
Кількість переглядів: 264

 

Що таке єдиний соціальний внесок? Хто має право на компенсацію? Які умови отримання компенсації? Давайте розберемо детальніше.

Отже, єдиний соціальний внесок (ЄСВ) — обов’язковий платіж роботодавця за найманого працівника до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування.  Компенсація — відшкодування роботодавцю фактичних витрат нарахованого ЄСВ, сплаченого за працевлаштовану особу за направленням служби зайнятості на нове робоче місце.       

Хто має право на отримання компенсації 100% фактичних витрат зі сплати ЄСВ:

— роботодавці, які створюють нові робочі місця та працевлаштовують, строком не менше ніж на  2 роки, за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних з таких категорій громадян (молодь, яка закінчила або припинила навчання у навчальних закладах, звільнилася із строкової військової служби, особи передпенсійного віку, інваліди, які не досягли пенсійного віку,  один з батьків має на утриманні дитину (дітей) віком до шести років, виховує без одного подружжя дитину віком до 14 років, або дитуну-інваліда, утримує без одного подружжя інваліда з дитинста(незалежно від віку) та /або інваліда І групи (незалежно від причин інвалідності ) за направленням служби зайнятості.

— суб’єкти малого підприємництва, які працевлаштовують на строк не менше ніж на 2 роки безробітних, направлених службою зайнятості, на нові робочі місця створені у пріоритетних видах економічної діяльності (сільськогосподарська галузь, будівництво, переробна промисловість, лісопильне та стругальне виробництво, виробництво одягу, меблів, торгівля, транспорт, охорона здоров’я тощо).

Компенсація виплачується протягом 12 місяців з дня працевлаштування! Кількість осіб, за яких роботодавець має право отримувати компенсацію не обмежена.

Умови отримання компенсації:

— підприємство не повинно бути банкрутом;

— підприємство не повинно бути створено у наслідок ліквідації, реорганізації;

— підприємство не повинно мати заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску;

— створення нового робочого місця має бути підтверджено органами пенсійного фонду;

— працевлаштування має відбуватись за сприяння служби зайнятості.

Після працевлаштування особи, з виконанням всіх вищевказаних вимог, роботодавець протягом 2 місяців має право звернутись до центру зайнятості з заявою про компенсацію. А також надає довідку встановленого зразка.

Повну інформацію можна отримати у відділі організації надання послуг роботодавцям Іванівської районної філії Одеського обласного центру зайнятості, телефон для довідок (04854) 2-02-35

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь