A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

«ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО»: ПРЕЗИДЕНТ ОГЛЯНУВ НОВОЗБУДОВАНИЙ ПАЛАЦ СПОРТУ В ІЗМАЇЛІ

Дата: 01.11.2021 09:04
Кількість переглядів: 147

В рамках робочої поїздки до Одеської області Президент України Володимир Зеленський, разом з головою Одеської обласної державної адміністрації Сергієм Гриневецьким, оглянув Ізмаїльський Палац спорту, спорудження якого тривало дев'ять років і завершилося завдяки включенню об'єкта до Національної програми «Велике будівництво».

Вартість будівництва — більш ніж 89 мільйонів гривень.

За словами голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, ця спортивна школа має велику соціальну значимість і ефективність для регіону.

Зведення спорткомплексу відбувалося із застосуванням сучасних технологій, що дає змогу створити максимально комфортні умови для маленьких і дорослих спортсменів Ізмаїлу.

Палац спорту складається з п’яти блоків, у яких розміщено великий багатофункціональний зал для командних видів спорту, 25-метровий плавальний басейн з глядацькими трибунами на 250 місць, адміністративно-побутовий блок, тренажерні зали, зал для змагань із силових видів спорту з глядацькими трибунами на 40 місць. Пропускна здатність спортивного закладу – 160 відвідувачів за зміну.

Для доступу маломобільних груп населення у будівлі палацу спорту встановлено пандуси.

“Сьогодні в Ізмаїлі близько трьох тисяч дітей займаються 16-ма видами спорту. На жаль, існуюча сучасна спортивна база не відповідає європейським стандартам. Єдиний в нашому місті спортивний зал, який відповідає розмірам – СК «Портовик» Ізмаїльського морського торгового порту, де займаються на платній основі. А як відомо, для якісного проведення навчально-тренувального процесу і проведення спортивних змагань різного рангу, кожному з цих видів спорту необхідні певні умови. У зимовий період фактично згортався тренувальний процес по більшості видів спорту в зв’язку з відсутністю тренувальних залів. Відтепер мешканці Ізмаїлу мають спортивний багатофункціональний об’єкт, де зможуть займатися як спортсмени міста, так і тисячі учнів дитячих юнацьких спортивних шкіл” – відзначив в розмові з Президентом Ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко.

На думку голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, завдяки введеню в експлуатацію Палацу спорту, якість спортивно-оздоровчих послуг значно поліпшиться, а кількість цільових груп населення, яким ці послуги будуть надаватись, відповідно буде збільшуватися.

“Завдяки програмі “Велике Будівництво” створені всі передумови для спортивних занять та дозвілля значної кількості жителів як Ізмаїлу, так і Ізмаїльського району. Створені гідні умови для зайнятості молоді спортом, отже, зменшиться неконтрольований негативний вплив вулиці” – сказав голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

На території Палацу спорту розташовано роледром для тренувань скейтбордистів, баскетбольний і волейбольний майданчики, майданчики для занять гімнастикою, тенісний корт, бігові доріжки, площинні спортивні споруди. Також тут є сучасні дитячі майданчики та простір для відпочинку.

«Дуже класний комплекс. Дійсно, тут відчуваєш справжнє натхнення для занять різними видами спорту! Тепер кожен мешканець Ізмаїла має всі можливості для того, щоб вести активний та здоровий спосіб життя. Хочеться бачити якомога більше подібних місць по всій Україні», – наголосив Президент України Володимир Зеленський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь