Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

СЕРГІЙ ГРИНЕВЕЦЬКИЙ ПРИВІТАВ ПРЕДСТАВНИКІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ОДЕЩИНИ ЗІ СВЯТОМ

Дата: 10.12.2021 09:18
Кількість переглядів: 167

Фото без опису

Сьогодні, в Одеському академічному театрі музичної комедії ім.Водяного, відбулись обласні урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Вітаючи шановне зібрання з державним святом голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький відзначив, що місцеве самоврядування нового часу постало у продовження тисячолітньої традиції формування української громади і саме громадський устрій завжди був притаманним для української історії та народу.

«Ще у 1892 році Михайло Грушевський так висловлював своє переконання щодо ролі громади та держави в історії: «...незбавляючи ціни держави як культурної і поступової форми, треба розуміти, що тільки тоді можемо встоювати за неї, коли вона дає змогу духовно-моральному, економічному і політичному розвитку громади». Сьогодні, продовжуючи традицію, ми з вами об’єднані у спільному прагненні зробити кожну територіальну громаду самодостатньою та дієвою» - сказав Сергій Гриневецький.

Голова Одеської ОДА зазначив, що представляти громади, знати їх проблеми та докладати зусиль для їх вирішення - не тільки почесна, а й, перш за все, відповідальна місія, особливо в умовах адміністративно-територіальної реформи та децентралізації. Бо сьогодні, на його думку, як ніколи, необхідно усвідомити, що країна поруч з економічними реформами потребує подальшого розвитку органів місцевого самоврядування.

«За такими змінами - майбутнє держави, самостійність, конкуренто-спроможність та гідний рівень життя. Тому й надалі залишаються актуальними питання вдосконалення та розширення повноважень самоврядних органів, посилення їх здатності долучатися до участі в управлінні регіональними і державними справами» - говорить голова облдержадміністрації.

Сергій Гриневецький наголосив, що громади отримали як суттєві повноваження та фінансову незалежність, так і серйозну відповідальність. А тому конструктивна співпраця та взаємодія місцевої влади з центральною набуває ще більшої ваги.

«Вітчизняне місцеве самоврядування за тридцять років загартувалося найвищою пробою - і кризами, і надзвичайними ситуаціями, а головне виборами. Адже за цей час ми випробували на собі 23 загальнонаціональні виборчі кампанії, не рахуючи всіх проміжних, дострокових, повторних. І якщо за цей час і було щось стабільне, то це - стабільна зміна виборчої системи, часом буквально напередодні старту виборчого процесу» - сказав голова ОДА.

На думку Сергія Гриневецького, саме вибори продемонстрували, що авторитет та ефективність місцевого самоврядування визначають особистості, постаті, лідери.

«У якості яскравого прикладу - високий, стабільний рейтинг і авторитет міських голів міст обласного значення - Одеси, Южного, Ізмаїла, Подільська, Чорноморська, Біляївки, Балти. Загалом у самоврядній галузі Одещини сьогодні чимало саме таких авторитетних лідерів - як досвідчених, так і молодих за віком керівників» - відзначив голова облдержадміністрації.

Вітаючи з Днем місцевого самоврядування Сергій Гриневецький висловив своє переконання в тому, що які б політичні та економічні умови не склалися в країні, державний механізм повинен працювати, а влада повинна забезпечувати всі умови, щоб люди отримували зарплати, пенсії, мали хліб і до хліба. Бо на думку голови ОДА, головне завдання місцевого самоврядування - відстоювати інтереси кожного мешканця нашого регіону, а громади мають почувати себе гідно та захищено.

«День місцевого самоврядування - це, без перебільшення, свято кожної людини, адже усі ми - повноправні члени громади і, відзначаючи цю дату, віддаємо шану усім мешканцям регіону, людям різних фахів» - сказав у своєму виступі голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь