Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

ОДЕЩИНІ У 2021-МУ РОЦІ – Є ЧИМ ПИШАТИСЬ! - СЕРГІЙ ГРИНЕВЕЦЬКИЙ

Дата: 10.12.2021 09:20
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

Виступаючи сьогодні, в Одеському академічному театрі музичної комедії ім.Водяного, на обласних урочистостях з нагоди Дня місцевого самоврядування, голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький, не тільки привітав представників місцевого самоврядування Одещини зі святом, а й підбив своєрідні підсумки року, адже у 2021-му, не дивлячись на складну ситуацію, обумовлену СОVID-19, Одещині є, чим пишатися.

«Зібрано понад п’ять мільйонів тон зернових – це рекордний врожай за усю історію аграрної Одещини. Одеську область визначено пріоритетною територією у реалізації пілотного проекту з відновлення і будівництва зрошуваних систем, зокрема затвердження 12 першочергових об’єктів. Десять інфраструктурних об’єктів, зведено та відремонтовано в рамках Програми Президента України «Велике будівництво». Збудовано і відкрито 12 приймальних відділень в опорних лікарнях, 9 нових та 5 реконструйованих амбулаторій; чотирнадцять кисневих станцій та активне впровадження у сферу екстреної медичної допомоги телемедичного консультування. Розпочалась реалізація Програми Президента України «Велика реставрація» на пам’ятках історії та архітектури - будівлях Одеської філармонії, Музею Західного та східного мистецтва, Національного художнього музею. Введення в дію нової злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Одеса»; пуск поромного комплексу Орлівка (Україна) - Ісакча (Румунія); поновлений повноцінний рух на мості через Хаджибейський лиман та старт нової моделі приміських перевезень європейського зразка - сучасний дизель-потяг «Дунайський експрес» - сказав Сергій Гриневецький.

Окрім цього, голова Одеської облдержадміністрації відзначив і впровадження дієвих механізмів підвищення інноваційного і технологічного потенціалу та інвестиційної привабливості регіону.

«У цьому контексті особливо відзначу старт діяльності Агенції регіонального розвитку Одеської області та Шостий Міжнародний інвестиційний бізнес-форум «Одеса 5Т та Одеський регіон». Активна реалізація Програми цифрової трансформації Одещини, в рамках якої у регіоні вже діє центр підтримки та розвитку підприємництва «Дія. Бізнес» - додав голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

А ще за словами керівника області - Одеський регіон у 2021- му це і спортивні перемоги одеситів на міжнародних аренах, і нові інфраструктурні об’єкти, і реалізація потужних у сфері культури та мистецтва.

«Ми пишаємось видатними спортивними перемогами наших земляків: олімпійське срібло «Токіо-2021», яке виборола Анжеліка Терлюга та паролімпійське золото Романа Полянського; тріумф чемпіону світу з боксу Юрія Захарєєва. Важливим є створення 1000 додаткових місць у садочках, запровадження системи здорового харчування для 45 тисяч учнів, успіхи 28-ми «двохсотбальників» на ЗНО, закупівля 25 нових шкільних автобусів, робота потужної мережі інклюзивно-ресурсних центрів та сучасних навчально-практичних центрів у профтехзакладах, діяльність ради молодих вчених. Радує втілення унікальних культурно-мистецьких проектів міжнародного рівню: фестивалю мистецтв «Оксамитовий сезон в Одеській опері», музичного фестивалю «Odessa - Classics» - сказав голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь