A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

«МАЄМО ПЛІДНО ПРАЦЮВАТИ З МІСЦЕВИМИ ВЛАДАМИ, ЩОБ РЕАЛІЗУВАТИ ВИДІЛЕНІ З ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ 5,5 МЛРД ГРН НА ЖИТЛО ДЛЯ ЗАХИСНИКІВ», – ЮЛІЯ ЛАПУТІНА

Дата: 16.12.2021 09:23
Кількість переглядів: 137

Під час робочого візиту до Одеси міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела зустріч з керівництвом та представниками Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради, органів місцевого самоврядування та представниками громадськості.

На зустрічі були обговорені питання соціального захисту ветеранів та членів їхніх родин, зокрема, забезпечення житлом.

«В Одеській області проживає майже 17 тисяч ветеранів російсько-української війни, – наголосила Юлія Лапутіна. – Це – дуже потужна спільнота. Водночас, захисники потребують уваги з боку центральної й місцевої влади та соціального захисту. Міністерство у справах ветеранів існує три роки. За цей час у черзі захисників, які потребують поліпшення житлових умов, налічується чотири тисячі осіб. Завдяки плідній співпраці Президента України, Прем’єр-міністра, Мінветеранів, Міністерства фінансів, профільного комітету Верховної Ради, у державному бюджеті на 2022 рік виділено 5,5 млрд гривень на забезпечення житлом майже всієї цієї черги. На жаль, війна триває, і у нас з’являються нові ветерани, які потребують житла».

Очільниця Мінветеранів наголосила, що задля того, аби наступного року чотири тисячі захисників та їхніх родин отримали житло, необхідна плідна співпраця облдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування.

«Наступного року нам треба плідно працювати, щоб реалізувати виділені з бюджету кошти. Від того, як на місцях відпрацюють органи соціального захисту, буде залежати те, наскільки швидко ветерани, які стоять у черзі, отримають житло», – наголосила міністерка.

Вона зазначила, що розподіл субвенції відбуватиметься за прозорою процедурою. І житло отримають майже чотири тисячі людей, якими опікується Мінветеранів.

«Це – захисники, які отримали інвалідність І-ІІ групи внаслідок участі у бойових діях, родини загиблих воїнів, захисники, які водночас є внутрішньо переміщеними особами, а також учасники бойових дій на території інших держав. Також хочу сказати, що у цьому році Мінветеранів у повному обсязі закриває чергу на житло для постраждалих учасників Революції Гідності та родин Героїв Небесної сотні», – повідомила Юлія Лапутіна.

Також міністр у справах ветеранів нагадала, що у цьому році були прийняті зміни до державного бюджету, завдяки яким 282 млн гривень виділено на житло для захисників.

«Ці кошти розподілено по всій Україні відповідно до потреб ветеранів, і вже у цьому році ще 170 сімей отримають власне житло», – розповіла Юлія Лапутіна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь