Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

В УКРАЇНІ З’ЯВИЛОСЯ ОБ’ЄДНАННЯ ІННОВАЦІЙНО-КОСМІЧНИХ КЛАСТЕРІВ

Дата: 21.01.2022 09:31
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

Сьогодні в Одесі, за ініціативи Національного центру управління та випробування космічними засобами Державного Космічного Агентства України, підтримки Комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради України та сприяння Одеської обласної державної адміністрації відбулась Об’єднавча конференція регіональних інноваційно-космічних кластерів України.

Як відзначив, І-й заступник Голови Державного космічного агентства України Володимир Бень, метою конференції є обмін передовим досвідом діяльності регіональних інноваційно-космічних кластерів «Причорноморський», «Полісся», «Слобожанщина» та Дніпровського космічного кластеру із впровадження космічних технологій у регіональний розвиток та підтримки інновацій в космічній діяльності.

«Запуск вітчизняного супутника «Січ-2-30» започаткував нову фазу космічної програми України. Різні спеціалізовані структури почали отримувати цифрові зображення поверхні планети. Ця інформація має велику цінність для розвитку різних галузей економіки, в екологічній, аграрній, оборонній сферах та моніторингу надзвичайних ситуацій та прогнозуванні різних ризиків», – зазначив на брифінгу перед початком конференції голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Окрім цього під час конференції оголосили про створення Всеукраїнського об’єднання інноваційно-космічних кластерів, яке сприятиме співпраці українських космічних підприємств з міжнародними компаніями.

Учасники конференції дійшли висновку, що об’єднання інноваційно-космічних кластерів дасть нового імпульсу розвитку космічної галузі, сприятиме співпраці українських підприємств з міжнародними компаніями у створенні спільних продуктів та сервісів, в тому числі інтеграції України у структури Європейського космічного агентства та інших міжнародних організацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь