Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ: ІСТОРИЧНИЙ ВІЗИТ ПРЕЗИДЕНТА ТУРЕЧЧИНИ ДЕМОНСТРУЄ, ХТО Є ДРУГОМ УКРАЇНИ Й ЗАВЖДИ ГОТОВИЙ ДОПОМАГАТИ

Дата: 07.02.2022 10:43
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що однією з головних тем зустрічі з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Києві були питання безпеки та миру. Про це Глава Української держави сказав у своїй заяві для ЗМІ за результатами українсько-турецьких переговорів у Києві.

Володимир Зеленський подякував Реджепу Таїпу Ердогану за тверду й послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та активну участь Туреччини в Кримській платформі задля звільнення Криму й захисту прав кримчан.

«Мова й про підтримку кримських татар, і побудову житла для переселенців з Криму. У цій справі дійсно є прогрес. Упевнені, що незабаром буде й результат, а саме – імплементація цього важливого проекту в Херсоні, Миколаєві та Києві», – наголосив він.

Окремо Глава Української держави відзначив ініціативу лідера Туреччини стати посередником між Україною та Росією на шляху до завершення війни на Донбасі.

«Для миру в Україні ми готові робити все можливе, на всіх майданчиках, в усіх форматах. Не має значення, де саме можна поставити крапку у війні. Важливо, щоб усі були щиро готові до цього», – сказав Володимир Зеленський.

Президент України подякував Президенту Туреччини за відкриту розмову та важливий візит.

«Він яскраво демонструє, хто є другом України, хто готовий бути з нами й завжди допомагати. Україна це завжди пам’ятатиме. І так само завжди буде готова прийти на допомогу. Але я щиро вірю, що нашу дружбу зміцнюватимуть не спільні загрози, а тільки спільні перемоги», – резюмував Володимир Зеленський.

Зі свого боку Реджеп Таїп Ердоган наголосив, що Туреччина продовжує підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, включно з Кримом. Лідер Турецької Республіки привітав позицію Президента України та інших українських посадовців, які пропонують дипломатичні шляхи для деескалації ситуації навколо нашої держави.

«На сьогоднішніх перемовинах я ще раз наголосив, що ми із задоволенням приймемо в Туреччині саміт на рівні лідерів (України й Росії. – Ред.) або перемовини на технічному рівні», – зазначив Президент Турецької Республіки.

За його словами, Туреччина також надає великого значення роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь