A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

CТРУКТУРНІ ПІДРОЗДІЛИ ОДА ВІДПРАЦЬОВУЮТЬ З МІНІСТЕРСТВАМИ ДЕРЖАВНІ ПРОГРАМИ ДЛЯ ЇХ РЕАЛІЗАЦІЇ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Дата: 09.02.2022 10:13
Кількість переглядів: 151

Голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький провів чергову апаратну нараду, в рамках якої обговорили державні програми, які можна реалізувати на території Одещини, а також стан підготовки і затвердження обласних цільових програм соціально - економічного та культурного розвитку регіону.

Заступник директора Департаменту фінансів Олег Коровкін доповів, що у 2021 році на обласному рівні передбачалось фінансування 29 регіональних програм у сумі 1 167,3 млн грн. Однак фактично виділено 79%, а залишок невикористаних призначень становить 244,3 млн грн.

«Невикористання коштів по програмах утворилось з кількох причин: по перше, в результаті пандемії, яка перешкодила проведенню цілого ряду заходів масового характеру. По друге, у зв`язку з недоотриманням коштів до спеціального фонду. Йдеться про кошти від відчуження майна, що знаходиться у комунальній власності», – зазначив заступник директора Департаменту фінансів.

На разі на 2022 рік затверджено 30 програм, з яких по 11 структурними підрозділами були розроблені пропозиції та подані проекти рішень про внесення змін до них. Окрім цього, розроблено п’ять нових програм, які завершили свою дію у 2021 році.

Потреба в коштах по регіональних програмах з обласного бюджету на 2022 рік - 894,4 млн грн, але фактично з обласного бюджету враховано 200,5 млн грн.

«Аналізуючи подані проекти програм, необхідно відзначити, що їх обсяги потреби в коштах не відповідають реальним фінансовим можливостям обласного бюджету. Тому, необхідно провести аудит всіх регіональних програм обласного бюджету з визначення першочергових невідкладних заходів, які дійсно потребують залучення коштів обласного бюджету та матимуть дійсно кількісні та якісні результати від їх впровадження», – підсумував Олег Коровкін.

В свою голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький нагадав учасникам апаратної наради про можливість відпрацювати стратегію залучення державних коштів для розвитку Одещини до 2027 року.

«Зараз ми поновили підписання угод між ОДА і галузевими міністерствами або центральними органами виконавчої влади. Це доволі ефективний механізм для того, щоб ми бачили перспективу розвитку територій, тож, я рекомендую кожному Департаменту попрацювати з галузевим міністерством в цьому напрямку», – наголосив Сергій Гриневецький.

Керівникам структурних підрозділів було доручено передбачити реальні обсяги фінансування, які відповідають фінансовим можливостям обласного бюджету, не допускаючи неекономного та неефективного витрачання коштів обласного бюджету, та на заходи, які можуть здійснюватися за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел. А також – провести аналіз заходів, передбачених у програмах, на відповідність їх основним напрямам реформ у галузевих сферах життєдіяльності та спрямованості їх на підвищення якості життя населення області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь