A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Збирання врожаю в особливих умовах збройної агресії вимагає вжиття невідкладних протипожежних заходів. Бойові дії, які проходять на території України значно ускладнили ситуацію зі збирання та зберігання ранніх зернових

Дата: 24.06.2022 09:15
Кількість переглядів: 122

Значно збільшився ризик виникнення пожеж на хлібних масивах та місцях зберігання ранніх зернових під час обстрілів від уламків ракет. Відсутність обкосів та проораних смуг сприяє швидкому розповсюдженню пожежі та ставить під загрозу дорогоцінний врожай.

Фахівцями #ДСНС проведено вибіркові обстеження хлібних масивів на території Березівського району та встановлено, що більшість сільхозпідприємств не виконують вимоги «Правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі України», розпорядження голови Одеської обласної державної (військової) адміністрації від 25.05.2022 року №295/А-2022 «Про посилення протипожежного захисту під час збирання, зберігання врожаю і заготівлі грубих кормів у 2022 році»

Тому вкотре наголошуємо, що:

 перед дозріванням колосових (у період воскової зрілості) хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степовій смузі, автомобільним шляхам і залізницям повинні бути обкошені (зі збиранням скошеного) і оборані смугою не менше 4 м завширшки.

 у період воскової стиглості збіжжя перед косовицею хлібні масиви необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками варто робити прокоси не менше 8 м завширшки. Скошений хліб із прокосів треба негайно зібрати. У серединці прокосів робиться проорана смуга не менше 4 м завширшки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь