A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

СЬОГОДНІ ПЕРШЕ СУДНО З УКРАЇНСЬКИМ ПРОДОВОЛЬСТВОМ ВИЙШЛО З ОДЕСЬКОГО ПОРТУ

Дата: 01.08.2022 14:10
Кількість переглядів: 103

Сьогодні вперше з 24 лютого відновлено експорт українського зерна з портів «Великої Одеси»: з Одеського порту, під прапором Сьєрра-Леоне, вийшло судно RAZONI, яке завантажене 26 тисячами тонн української кукурудзи і прямує до порту Тріполі у Лівані.

«Судно рухатиметься коридором, безпеку якого підтверджено нашими партнерами-гарантами – ООН та Туреччиною. Україна є 4-им найбільшим експортером кукурудзи в світі, тому можливість його вивезення через порти – це колосальної ваги успіх для забезпечення глобальної продовольчої безпеки» - зазначив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, в портах Великої Одеси ще 16 суден, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення росії, завантажені і чекають на свою чергу. Паралельно українська сторона отримуватиме заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією.

«Сьогодні Україна разом з партнерами робить черговий крок до запобігання світовому голоду. Разом з представниками ООН та Туреччини вже напрацьовані внутрішні операційні регламенти. Зі свого боку Україна зробила все, аби відновити роботу портів та всіх задіяних підприємств. Важливо зазначити про неухильну підтримку з боку американських та європейських партнерів на шляху до розблокування українських морських портів. Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року. У найближчі тижні за підтримки наших партнерів ми плануємо вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції» - додав Олександр Кубраков.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь