A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

В Україні створили Координаційний комітет з підготовки та участі нашої держави у відборі країни-кандидата на проведення Всесвітньої виставки «Експо – 2030». Відповідне рішення ухвалили на засіданні Уряду.

Дата: 26.08.2022 09:48
Кількість переглядів: 98

Заявку на участь у відборі Україна подала ще 15 жовтня 2021 року, запропонувавши обрати Одесу містом проведення «Експо-2030». Тема заходу - «Відродження. Технології. Майбутнє» (Reneissance. Technology. Future).

За рішенням Уряду, Координаційний комітет очолює Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України. Також до його складу входять заступник Міністра економіки – Торговий представник України, заступники профільних міністерств та заступник голови Одеської ОДА. За згодою можуть бути залучені представники зацікавлених підприємств, установ та організацій.

Всесвітня виставка «Експо» — це міжнародна виставка, яка є символом індустріалізації та відкритим майданчиком для демонстрації технічних і технологічних досягнень. Її проводять кожні п’ять років. Участь у Експо-2020, що пройшла у Дубаї, взяли 192 країни, а відвідали близько 20 мільйонів людей за півроку. Кожна із держав-учасниць будує власним коштом свій павільйон, у якому демонструє унікальність своїх культур та національну ідентифікацію, економічний та науково-технічний потенціал.

У 2021 році Україна брала участь у виставці «Експо-2030» у місті Дубаї вперше з власним павільйоном. За час проведення виставки український павільйон відвідали понад 1 мільйон осіб та близько 120 іноземних делегацій.

«Експо — це важливий індикатор привабливості для потенційних інвесторів на рівні з Олімпіадою або Чемпіонатом світу з футболу. Адже на момент Всесвітньої виставки місто і країна стають світовим центром інновацій, привертають увагу багатьох компаній з усього світу. Маючи такий індикатор привабливості, відновлювати місто після війни значно легше, ніж якби його не було. На будівництво інфраструктури під Expo, від моменту голосування за країну-переможця, у Одеси є майже вісім років. Враховуючи сучасні технології цього часу більше, ніж достатньо», - зазначив директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Одеської ОВА Роман Григоришин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь