A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2022 09:35
Кількість переглядів: 133

На сьогодні одним із найганебніших явищ, які існують у сучасному світі є торгівля людьми. 18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Це явище, яке порушує права людини, принижує її честь та гідність. Для злочинців — це величезні гроші, для людей — страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я і навіть життя…

«Торгівля людьми – це злочинна діяльність, яка займає третє місце за прибутковістю після продажу зброї та наркотиків. Торгівля людьми – це не міф, це реальність! Починаючи з 2018 року і по теперішній час в Одеській області 51 особа, серед яких 25 чоловіків, 23 жінки та 3 дитини, отримали статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми» - розповідає директор Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА Тетяна Демент’єва.

Також Тетяна Дементьєва наголошує, що торгівля людьми має різні види - примусова праця, рабство, сексуальна експлуатація, примусова вагітність, вилучення органів, проведення дослідів над людиною, використання у жебрацтві, стягнення в злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах, усиновлення/удочеріння з метою наживи, продаж дитини.

Згідно з діючим законодавством громадяни, яким встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, мають право на отримання одноразової грошової допомоги у розмірі трьох прожиткових мінімумів.

«З 51 особи 43 особам виплачена допомога на загальну суму 236747,0 грн. Решта постраждалих, після встановлення статусу, за отриманням грошової допомоги не звернулися, оскільки переїхали до іншого регіону, а закон дозволяє отримати грошову допомогу за місцем фактичного перебування» - додає Тетяна Демент’єва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь