A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Між Одеською військовою обласною державною адміністрацією та місцевою владою регіону Прованс — Альпи — Лазурний Берег (Франція) було підписано декларацію про наміри співпраці у місті Марсель.

Дата: 09.12.2022 16:43
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

Французька сторона підтримуватиме Одещину у воєнний час, а також буде опікуватися післявоєнною відбудовою.

Франція є одним з найпотужніших партнерів України з самого початку військового вторгнення росії. Підписання спільного документу між українським та французьким регіонами перш за все передбачає:

• залучення регіону Прованс — Альпи — Лазурний Берег берег до гуманітарної та екстреної допомоги під час військової агресії росії проти України та ліквідації її наслідків серед вразливих груп населення;

• участь представників регіональних економічних секторів та інших територій регіону Прованс-Альпи-Лазурний берег.

Президент місцевої влади регіону Прованс — Альпи — Лазурний Берег Рене Мюзельє підкреслив, що вони очікують від Одеської області інформацію щодо забезпечення нагальних потреб під час воєнного стану і вже готові рухатися в напрямі конкретних проєктів і пропозицій. Також французький регіон готовий до матеріальної реалізації відбудови Одеської області, залучивши технічні команди та все необхідне.

«Наша сьогоднішня зустріч відбувається на фоні чергових потужних атак на Україну. І саме це робить нас ще більш стійкими в бажанні вам допомагати. Ви зробили свій вибір в бік Європи і ми це чудово розуміємо. Я так само зробив свій політичний вибір і ми готові на стовідсоткову підтримку України. І це мій вибір, як і ваш, — за свободу», — підкреслив Президент місцевої влади регіону Прованс — Альпи — Лазурний Берег Рене Мюзельє.

Заступник Начальника Одеської ОВА Роман Григоришин висловив вдячність французькій стороні та від імені начальника Одеської ОВА Максима Марченка подякувавши за підтримку та ініціативу сприяння Одеському регіону, запросив Рено Мюзельє разом із командою, відвідати Одеську область, коли це буде можливим.

Під час зустрічі сторони також обговорили співпрацю двох регіонів не тільки на час воєнного стану, а й можливість налагоджувати бізнес-ініціативи після війни.

«Співпраця, яку ми сьогодні розпочинаємо, я сподіваюсь, буде тривати десятиліттями між нашими регіонами. Одещина — портові ворота України і має великий потенціал в агросекторі, тому у нас є що запропонувати у напрямі агропереробки як французьким бізнес-компаніям, так і загалом регіону» , — наголосив Роман Григоришин.

Також під час п’ятого засідання форуму «Середземномор’я майбутнього» в Марселі заступник Начальника Одеської ОВА Роман Григоришин мав змогу звернутися до представників іноземних держав Алжиру, Вірменії, Джибуті, Ізраїлю, Іспанії, Коста-Ріки, Лівану, Мавританії, Марокко, Словакії та Тунісу з проханням підтримати заявку України на проведення Всесвітньої виставки Expo 2030 в Одесі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь