A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським презентували в Парижі на Генеральній асамблеї Міжнародного бюро виставок заявку Одеси на Expo 2030.

Дата: 19.12.2022 11:26
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Під час виступу глава держави наголосив, що Україна стане взірцем відбудови, попри будь-які прояви терору і спроб Росії підкорити українців.

«У 2030 році, коли українська відбудова вже продемонструє значну частину із запланованих результатів, саме в Україні можна буде побачити, на що здатне людство, коли всі народи – співпрацюють заради миру і безпеки, заради розвитку і зручнішого майбутнього для всіх людей. А в цьому, до речі, і є фундаментальний сенс Всесвітніх виставок. Тож реальність нашої країни і дух Всесвітніх виставок максимально збігатимуться. Саме в Україні, саме у 2030 році», – заявив Володимир Зеленський.

До складу української делегації, яка презентувала країну та Одесу також увійшли заступник Начальника Одеської ОВА Роман Григоришин, радник Віце-прем’єр-міністра — Міністра цифрової трансформації Михайло Федорова Яніка Мерило, голова громадської організації «Громадська Рада Експо-2030» Євген Левенберг та директор Zaha Hadid Architects Мануела Гатто.

«Odesa EXPO 2030 стане символом перемоги України та її успішного повоєнного відновлення. Виставка продемонструє національні досягнення, які стали результатом співпраці з нашими партнерами та потужної підтримки з боку світової спільноти. Разом ми святкуватимемо Expo як символ спільних зусиль, спрямованих на забезпечення свободи та пріоритет життя і добробуту людини», – підкреслив під час виступу заступник Начальника Одеської військової обласної адміністрації Роман Григоришин.

Розробкою архітектурної частини українського досьє займалася всесвітньо відома команди Zaha Hadid Architect. Її директор Мануела Гатто представила концепцію забудови полів зрошення — ділянки, яка призначена під будівництво для проведення Всесвітньої виставки Expo в Одесі.

«Ми вважаємо, що Виставка майбутнього – це та, де нічого не витрачається даремно. Після Expo наші великі центральні павільйони будуть з’єднані у виставкову площу розміром 80 000 м², яку згодом перенесуть в інше місто. Далі все навколо виставкового центру буде відновлено та інтегровано в Прибережний екопарк», – розказала Мануела Гатто.

Zaha Hadid Architec пропонують систему будівництва павільйонів для інших держав-учасниць, яка дозволить транспортувати окремим учасникам виставки їхні модулі до своїх країн. Компоненти павільйонів, які країни-учасниці вирішать подарувати, будуть запропоновані як школи, дитячі садки, хірургічні кабінети або субсидовані робочі приміщення для цифрової та креативної індустрії України.

Всі ці модулі павільйонів початково будуть розроблені спеціально для розміщення в судноплавних баржах, які перевозять вантажі Чорним та Азовським морями і Дніпром. Їх можна легко доставити у великі міста України, де вони будуть використані як громадська та соціальна інфраструктура для громад по всій країні.

За словами Президента відбудова України стане найважливішим економічним, технологічним і гуманітарним проєктом нашого часу. ​Вже зараз держава залучає десятки країн-партнерів до відновлення України. Загальний обсяг робіт – понад трильйон доларів.

У лютому-квітні 2023 року в Києві та Одесі відбудеться дослідницька місія МБВ. В столиці представники МБВ вивчатимуть мотивацію України, в Одесі – безпосередньо ознайомляться з містом, яке претендує приймати виставку. Рішення, яке визначить переможця буде ухвалено на 173 Генеральній асамблеї МБВ в листопаді 2023 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь