A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Через повномасштабні воєнні дії в Україні, система охорони здоров’я Одещини була змушена адаптуватись до нових реалій

Дата: 19.12.2022 11:33
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Заклади охорони здоров’я регіону, попри усі складнощі, продовжують надавати медичну допомогу військовим, пораненим, внутрішньо переміщеним особам та жителям усієї області. Для обласної військової адміністрації питання охорони здоров’я – в пріоритеті і розвиток медицини в регіоні, особливу в умовах війни, Начальник ОВА Максим Марченко тримає на особливому контролі.

«За кошти обласного бюджету, Міністерством охорони здоров’я, за кошти спеціального фонду Державного бюджету в період воєнного стану закуплене та продовжується закуповуватися медичне обладнання, яке забезпечує оновлення матеріально-технічної бази медичних закладів Одещини. Тільки в рамках реалізації обласної цільової програми «Здоров’я Одещини на 2021-2023 роки», за кошти обласного та місцевого бюджетів, в цьому році для закладів охорони здоров’я, закуплено медичне обладнання на 72 мільйона гривень. Флюроскопічні рентгенівські системи, ультразвукові апарати, наркозно-дихальні апарати, апарати штучної вентиляції легень, сучасні монітори пацієнтів, шприцеві інфузійні насоси, апарати вакумної терапії, портативні рентген апарати, кювези, реанімаційні інкубатори, ангіографічний апарат, кисневі станції – все це впродовж майже 10 місяців війни закуплено та введено в експлуатацію на базі наших лікарень» - говорить Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Одеська обласна військова адміністрації тісно співпрацює з Міністерством охорони здоров’я України. І завдяки підтримці МОЗ, Центр екстреної медичної допомоги отримав реанімобілі та позашляховики для обслуговування найбільш віддалених населених пунктів регіону. А Одеській обласній дитячій клінічній лікарні передано специфічний реанімобіль, оснащений дитячим кювезом для транспортування наймолодших пацієнтів області.

«Система охорони здоровʼя та надання медичних послуг населенню - це сфера, яка повинна працювати постійно і безперебійно, за будь-яких обставин та надзвичайних ситуацій, в тому числі й у разі знеструмлення закладів через ракетні удари ворога. Саме тому на станціях екстреної медичної допомоги та обласних закладах охорони здоров’я встановлено та введено в експлуатацію 70 генераторів різної потужності та 33 супутникових термінали Starlink» - зазначив Начальник ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь