A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Інформація щодо діяльності громадських рад при районних державних адміністраціях у 2022 році

Дата: 16.01.2023 11:25
Кількість переглядів: 59

Інформація щодо діяльності громадських рад при районних державних адміністраціях у 2022 році

Важливою ознакою сталості громадянського суспільства є функціонування інститутів громадянського суспільства, через які громадяни та суспільні групи забезпечують самоорганізацію, представництво, реалізацію та захист інтересів та прав.

Крім того, розвиток громадянського суспільства тісно пов'язаний з можливістю громадян впливати на прийняття державних рішень, а також реалізовувати право на участь у місцевому самоврядуванні на рівні територіальних громад.

Станом на 01.01.2023 в Одеській області за результатами моніторингу вебсайтів районних державних адміністрацій утворено 6 громадських рад при районних державних адміністраціях.

Найбільш активною в 2022 році була громадська рада при Подільській районній державній адміністрації. Окрім розгляду соціально важливих питань Подільського району, на засіданнях громадської ради члени громадської ради активно долучались до волонтерської діяльності. Так, наприклад, 1 липня 2022 року головою громадської ради та Подільською районною державною адміністрацією організована поїздка на базу відпочинку «Садиба на Кодимі» для дітей, у яких батьки-військовослужбовці загинули 24 лютого, у перший день повномасштабного вторгнення під час авіаудару по військовій частині біля м.Подільська. Також представники громадської ради активно долучались до збору та відправки гуманітарної допомоги захисникам України.

Доволі активними були громадські ради при Ізмаїльській та Березівській районних державних адміністраціях, які приймали участь у консультаціях з громадськістю та долучались до обговорення соціально важливих питань.

Низька активність у звітному періоді була у громадських рад при Болградській та Роздільнянській районних державних адміністраціях.

Відсутня інформація про діяльність громадської ради у 2022 році на вебсайті Білгород-Дністровської районної державної адміністрації.

Не утворено громадську раду при Одеській районній державній адміністрації. Установчі збори з формування складу громадської ради були заплановані на 25.02.2022, проте не відбулись у зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь