A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Сьогодні керівник Координаційного гуманітарного штабу Одеської області Олексій Чорний прозвітував про роботу гуманітарного штабу за 2022 рік та окреслив задачі на новий рік.

Дата: 16.01.2023 12:26
Кількість переглядів: 80

За його словами, за минулий 2022 рік до Штабу долучалось більш 560 волонтерів, а допомогу отримали майже 400 тисяч осіб. Наразі у координаційному гуманітарного штабу Одеської області працює 75 людей, на складах та в офісі.

«Серед тих, хто отримав допомогу - понад 137 тисяч це внутрішньо переміщенні особи зареєстрованих в Одеській області. Загалом за минулий рік штаб надав гуманітарну допомогу 626 612 разів. Переважна більшість переселенців – це мешканці зі звільнених територій Херсонської області, ми побачили дуже велике зростання таких осіб після 11 листопада, коли українські війська звільнили Херсон. Найбільше таких людей, близько 90 тисяч осіб, зареєстровано в Одеському районі. З них близько 60 тисяч в Одесі. 242 555 продуктових наборів з розрахунку на місяць харчування отримали мешканці Миколаївської області в рамках президентської програми «Сусіди». Восени, реагуючи на водну кризу в Миколаєві, Штаб долучився до організації допомоги. Було надіслано вантажівки із водою, також надані 10-кубові спеціалізовані автомобілі для перевезення води між районами міста. Наші волонтери опрацювали понад 10 тисяч звернень на різних телефонних лініях допомоги. Також ми провели близько 100 зустрічей із усіма міжнародними організаціями, які діють на півдні України, зокрема це UNICEF, UNHCR, Всесвітня продовольча програма та організації системи ООН» - відзначив Олексій Чорний.

Загалом за минулий рік координаційний Гуманітарний штаб від партнерів отримав 8233 палет гуманітарної допомоги, з яких вже відвантажив 6090. Це - продовольство, гігієнічні, побутові та дитячі товари, одяг. Накопичувальні склади гуманітарної допомоги відкрито як при обласному Штабі, так і при всіх Штабах районів та громад. У взаємодії та підпорядкованості обласного Штабу знаходиться 104 складів: 1 - в Румунії (партнерський), 2 - в Одесі, 7 - в районних центрах, 94 - в територіальних громадах.

«World Food Programme у 2022 році надала обласному Штабу 1 195 тисяч тонн борошна, 263 тонн гороху, 559 тонн рису, 83,5 тонн олії українського виробництва. Все це увійшло до складу 150 тисяч продовольчих наборів, що роздані мешканцям Одеської області, які опинились у скрутному становищі. Агенція UNICEF надала 250 електричних водонагрівачів, які розподілені на дитячі садки, пункти незламності, фельдшерсько-акушерські пункти, місця розміщення переміщених осіб. За ініціативи та координації штабу військові отримали найпотужніший в Україні мобільний шпиталь із магнітно-резонансним томографом. Апарат МРТ був придбаний за допомогою Amed Khan Foundation. Розроблено та імплементовано низку програм психологічної допомоги для внутрішньо переміщених осіб» - розповів керівник Гуманітарного штабу Олексій Чорний.

Спільно з благодійним фондом «Razom for Ukraine» організовано отримання тактичних аптечок. Згідно з отриманими запитами від підрозділів територіальної оборони їм буде передано 5000 одиниць.

«Також активно залучаємо партнерів для допомоги ЗСУ: отримано 200 турнікетів для навчання військових екстреній медицині в бойових умовах. Ukrainian club of Moncton (Canada) передав Благодійному фонду «РЕВА» 200 джгутів-турнікетів» - додав керівник Гуманітарного штабу в Одеській області.

Щодо планів роботи на рік прийдешній, то Олексій Чорний наголосив на ключових моментах, які доповнять існуючі програми: подальше залучення міжнародних партнерів для підтримки та мотивації волонтерів, реалізації антикризових проектів. Також сприяння збільшенню та пошуку робочих місць для внутрішньо переміщених осіб. І пошук міжнародних партнерів для ремонту та обладнання

житла для ВПО.

І це неповний перелік, того що вдалось зробити. Наступного тижня на сайті Одеської ОВА буде оприлюднено повний звіт по розподіл гуманітарної допомоги за 2022 рік.

Деталі брифінгу Олексія Чорного – у відео: https://fb.watch/h-BtbM4cTP/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь