A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Німеччина буде підтримувати Україну в усіх сферах. Про це заявила під час візиту до Одеської області Федеральний міністр економічного співробітництва і розвитку Свенья Шульце.

Дата: 20.01.2023 11:31
Кількість переглядів: 65

Фото без опису Участь в робочій поїздці взяв і Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Делегація з Бундестагу побувала в декотрих громадах області – оглянула там Пункти Незламності, а також відвідала порт Чорноморська та упевнилась, що вся необхідна допомога, що надходить до Одещини від європейських партнерів використовується за призначенням.

«Я переконана, що окрім зброї українцям потрібна підтримка у різних сферах - від гуманітарної до фінансової, особливо це стосуватиметься в післявоєнний час. Хоча відновлення території поступово вже розпочалося. Ми будемо надавати всебічну підтримку і в ремонті трансформаторних підстанцій, і з відбудові громад. Ми знаємо, що росія цілеспрямовано атакує об'єкти енергетичної інфраструктури вашої країни. Тож партнери надаватимуть всі необхідні матеріали українським енергетикам для швидкого відновлення. Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно буде. Будемо разом відновлювати Україну», — сказала Федеральний Міністр економічного співробітництва і розвитку Свенья Шульце.

Міністр пообіцяла Україні додатково десятки мільйонів євро на відновлення інфраструктури, яка зруйнована або пошкоджена в наслідок атак росії. Кошти допомоги українським областям і громадам будуть направлені не тільки на відбудову, а й на дооснащення Пунктів Незламності, закупівлю генераторів, роботу сфери водопостачання, житла для внутрішньо переміщених осіб, закупівлю для лікарень та інших соціальних установ.

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков подякував німецьким колегам за рішення про надання 30 млн євро на закупівлю обладнання в рамках Німецько-Українського енергетичного Партнерства.

А Свенья Шульце, в свою чергу, підтримала продовження Чорноморської Зернової Ініціативи та підвищення її ефективності. На її думку, фактичний саботаж росією “Зернової ініціативи” ставить під загрозу базові принципи вільної торгівлі, свободи мореплавства та безпеки морських перевезень. Це виклик не тільки для України та гарантів «Зернової ініціатив» – ООН та Туреччини, але й для всього міжнародного правопорядку.

«За півроку роботи Зернової ініціативи Україна експортувала майже 18 мільйонів тонн агропродукції через Чорне море. На деякий період часу це знизило продовольчу напругу та стабілізувало світові ціни, допомогло спланувати осінню посівну для українських фермерів. За умови належного виконання Ініціативи всіма учасниками ми могли б експортувати в півтори рази більше, а за відсутності повномасштабного російського вторгнення – вдвічі більше» - про це зазначив в порту Чорноморська Олександр Кубраков на зустрічі з Федеральним міністром економічного співробітництва і розвитку Німеччини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь