A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

УВКБ ООН ефективно співпрацює з владою Одеської області та готове і в подальшому надавати гуманітарну допомогу там, де це буде необхідно та можливо.

Дата: 27.01.2023 12:24
Кількість переглядів: 61

Про це в ході свого візиту на Одещину заявив Верховний Комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

«Ми залишаємось відданими підтримці всіх постраждалих груп населення в Україні та безпосередньо в Одеській області. Відповідно, сьогодні я тут, в Одесі, бо ми активізуємо свою діяльність і зміцнюємо потенціал в Україні. Життя цивільного населення вашого регіону та цивільна інфраструктура повинні бути захищені, збережені, а ті що зруйновані – відновлені відповідно до міжнародного гуманітарного права» - наголосив Філіппо Гранді, в рамках зустрічі з Начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком.

Сторони обговорили пріоритетні напрями допомоги вимушено переміщеним громадянам України внаслідок агресії росії, які наразі знаходяться на території Одещини.

Максим Марченко перш за все подякував Верховному Комісару ООН у справах біженців та його команді за надану допомогу, зокрема, за генератори різної потужності, меблі та обладнання для покращення умов перебування і проживання ВПО. Також керівник області окреслив подальші пріоритетні напрямки можливого залучення Управління ООН у справах біженців для допомоги в різних громадах: зокрема, у вирішенні проблем із житлом, надання товарів першої необхідності, психосоціальної підтримки, можливе розширення програм допомоги готівковими коштами та іншими соціальним проєктами.

«Я зворушений красою Одеси, мужністю та силою духу ваших громадян. А ще я ніколи не бачив стільки української пшениці – візит до Одеського морського торговельного порту та огляд завантаження судна з продовольчим зерном, яке скоро вирушить в рамках Зернової Ініціативи просто вразив мене!» - відзначив Філіппо Гранді.

Верховний Комісар ООН у справах біженців відзначив важливу роль України, і безпосередньо Одеси та Одеської області, у формуванні продовольчої безпеки світу і наголосив на тому, що світове товариство має активніше підтримати нашу державу і ефективніше реагувати на катастрофічні гуманітарні наслідки російської агресії проти України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь