A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Сьогодні Одеську область відвідали Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський та Надзвичайні і Повноважні Посли Республік Словенія та Чехії в Україні Радек Матула і Томаж Менцін.

Дата: 20.02.2023 11:03
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

Разом з Начальником Одеської обласної військової адміністрації Максимом Марченком та представником Всесвітньої продовольчої програми Метью Холлінгворт вони оглянули судно Valsamitis, яке стоїть під завантаження у порту Чорноморська. На його борту планується доправити 25 тисяч тонн української пшениці в порт Момбаса для Республіки Кенія.

«Поставка зерна реалізується в рамках ініціативи Grain from Ukraine. Країнами-донорами, які оплатили закупку зерна, фрахт судна, логістику та дистрибуцію зазначеної поставки стали Велика Британія, Норвегія, Бельгія, Нідерланди, Швейцарія, Італія, Словенія та Чехія. Grain From Ukraine - це насамперед гуманітарна ініціатива. В її рамках планується забезпечити зерном країни, які перебувають на межі голоду. Кожне судно із зерном, яке відправлене у рамках Grain From Ukraine, забезпечує потребу у продовольстві в середньому для 90 тисяч людей» - зазначив на брифінгу Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

«Попри війну та всі труднощі, пов’язані з повномасштабним вторгненням, Україна і далі турбується про продовольчу безпеку світу. Ключову роль в цьому відіграють порти Одеської області. Але наша країна зараз потребує підтримки міжнародної спільноти та системних рішень у питанні саботажу роботи зернового коридору з боку російської сторони, яка умисно обмежує експорт українського продовольства. Об’єктивних причин для цього немає. Це частина їх гібридної війни» - сказав в розмові з Послами Чехії та Словенії Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь