Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Сьогодні Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко зустрівся в Одеському морському торговельному порту з І-м заступником Міністра розвитку громад, території та інфраструктури України Василем Шкураковим та народним депутатом

Дата: 07.03.2023 10:15
Кількість переглядів: 70

.Фото без опису

Ключова тема візиту - інспекція роботи портів задіяних в Чорноморській Зерновій Ініціативі та ознайомлення з роботою портів Дунайського пароплавства – Ізмаїльського та Ренійського.

В Міністерстві інфраструктури зазначають, що Україна в січні експортувала «зерновим коридором» на 25% менше агропродукції, ніж у грудні через навмисні дії інспекторів РФ із затримки суден у Босфорі. Критично низький показник виходу суден із портів, лише 2-3 на добу, продовжив зберігатись і у лютому.

«Загалом за період роботи "зернового коридору" порти Великої Одеси, Чорноморський, Одеський та порт «Південний» відправили 777 суден. Світ отримав лише 22 млн тонн продовольства, а має отримати понад 30 млн тонн за умови стабільного функціонування коридору. Ось і сьогодні в Одеському порти триває завантаження 50 тисяч тонн української пшениці, на судно «AVRA I», для подальшого транспортування до Кенії. Одеса та Одеська область відіграють важливу роль у формуванні продовольчої безпеки світу. Тому закликаємо сторони Чорноморської зернової ініціативи сприяти її стабільній роботі, продовженню і розширенню, та забезпечити вільне торговельне судноплавство в Чорноморському регіоні» - сказав Начальник Одеської ОВА Максим Марченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь