Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Сьогодні Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко відвідав селище Сергіївка, де ознайомився з ходом відновлювальних робіт житлової дев'ятиповерхівки, по якій, у липні минулого року, російськими окупантами завдано ракетного

Дата: 14.03.2023 09:59
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

«З першого дня трагедії, ми спільно з керівництвом Одеської обласної ради визначили конкретні завдання щодо ліквідацію наслідків ракетного обстрілу по Сергіївській громаді. То ж сьогодні я приїхав перевірити хід виконання усіх інших робіт на проведення яких ми теж виділили Субвенцію з обласного бюджету. Кошти отримано ще 31 жовтня! Але те що я побачив - не вкладається ні в які рамки мого розуміння. За увесь період – рівень та об’єм виконаних робіт критично низький, а їх якість мене повністю незадовільняє!» - зазначив Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Начальник ОВА обійшов увесь будинок, оглянув хід ремонтних робіт на кожному з поверхів та в квартирах і особисто поспілкувався з жителями постраждалого будинку.

«На жодне з моїх запитання, в присутності жителів зруйнованих та пошкоджених квартир, які до речі мені особисто поскаржились на поганий рівень ремонтних робіт і повільний темп їх проведення, голова Сергіївської селищної громади Анатолій Чередніченко так і не зміг дати мені чіткої відповіді на питання – а чому ж панує такий безлад на будівельному майданчику, а на робочих місцях відсутні будівельники та представники підрядної організації, яка власне і має проводити ремонтно-відновлювальні роботи? Та й взагалі чому виконано настільки мізерний об’єм робіт? Про терміни проведення та завершення робіт – у відповідь незрозуміла маячня. Ну і найголовніше, мене надзвичайно обурює не тільки той факт, що не освоєна субвенція, а й не те з якою бездушністю і байдужістю ставиться до виконання своїх прямих обов’язків голова Сергіївської громади» - наголосив Максим Марченко.

Керівник області дав доручення Начальнику Білгород-Дністровської РВА Василю Самокишу розгорнути виїзний штаб районної військової адміністрації прямісінько в дворі багатоповерхівки, для щоденного моніторингу та контролю представниками РВА ремонтних робіт. Підрядній організації, спільно з селищною радою, розписати, затвердити з усіма жителями квартир та оприлюднити покроковий щоденний план робіт та ремонту кожної з квартир, трьох під’їздів і в цілому всієї дев’ятиповерхівки та прибудинкової території. Окрім цього відповідні служби та правоохоронні органи будуть направлені до Сергіївської громади для проведення службових перевірок щодо відповідності займаній посаді усіх відповідальних осіб, а в подальшому - прийняті відповідні правові рішення.

Нагадаємо, що в ніч 1 липня російські окупанти завдали ракетного удару по селищу Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області. Ракети влучили у житлову дев'ятиповерхівку і базу відпочинку. Загинула 21 особа, зокрема 12-річний хлопчик. Серед постраждалих були діти і вагітна жінка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь