A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Заступник голови Одеської ОДА Дмитро Радулов провів зустріч з представниками французької гуманітарної організації ACTED.

Дата: 29.05.2023 11:55
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

Представники ACTED поінформували про плани щодо запуску програми «Забезпечення розширення економічних можливостей жінок для відновлення та розвитку» («SEED») на території Одеської області.

Програма передбачає підтримку і розвиток жінок в економічній сфері, відновлення та створення нових джерел доходу, розширення можливостей для зайнятості та підприємництва.

Проєкт спрямований, першочергово, на підтримку жінок, які хочуть розвиватися, займатися власною економічною діяльністю, здобути освіту, підвищити свій професійний рівень, працевлаштуватися, але не можуть реалізувати свої наміри через навантаження домашніми обов’язками. Вимушений переїзд, внаслідок початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, відсутність в місцевості дитячих садків/обмежений доступ до послуг дитячих садків або до установ з догляду за особами похилого віку/особами з інвалідністю унеможливлюють створення умов для розвитку жінок у бажаній сфері.

"Одеська область – одна з тих областей, які прийняли значну кількість внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні все ще залишається актуальним питання працевлаштування та самозайнятості жителів Одещини, зокрема й ВПО та їх інтеграції. Також наразі Одеська ОДА працює над актуалізацією Програми розвитку конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва в Одеській області враховуючи умови воєнного стану, що дозволить активізувати розвиток підприємництва у регіоні, сприятиме веденню і зростанню малого та середнього підприємництва, для забезпечення соціально-економічного розвитку області, підвищення рівня життя населення, створення нових робочих місць", - підкреслив Дмитро Радулов.

Координаторка проєкту SEED Наталія Червінська зазначила, що в рамках реалізації проєкту на території Одеської області заплановано впровадити декілька напрямів допомоги:

-​надання грантів на розвиток самозайнятості та мікропідприємництва серед місцевого населення та ВПО;

-​надання грантів для малого бізнесу;

-​надання грантів на навчання;

-​підтримка центрів зайнятості;

-​організація центрів ділового консультування;

-​організація центрів денного догляду.

Також в рамках діяльності проєкту запланована й освітня компонента для посилення поінформованості та зацікавленості учнів та учениць старших класів про переваги та перспективи кар’єри в напрямках STEM та "Rebuild Ukraine".

Важливо, що надання грантів спрямоване не лише на ВПО, а й на місцеве населення, що дозволить зменшити навантаження на приймаючі громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь