Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Ми в Україні зараз мало спимо через постійні нічні обстріли – отже, дні перетворюються на справжнє випробування

Дата: 03.07.2023 14:14
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

Триматись допомагають робота, відповідальність, надія – адже не можемо пройти такий шлях, щоб скласти руки, – а також щоденний приклад тих, хто навколо. Я, приміром, особливо надихаюся працівниками ДСНС, які щодня рятують життя від наслідків ворожих атак. Мені здається, кожен, хто побачить їх за роботою, вже не зможе всидіти на місці і зробить усе, що залежить від нього.

Новий для мене і дуже цікавий досвід – стала гостею першого випуску подкасту «Простими словами» від «The Village Україна». Ефіри про ментальне та фізичне здоров’я від клінічної психологині Софії Терлез та журналіста і письменника Марка Лівіна виходять з 2019 року, але цей новий сезон – спеціальний. Він проходить під егідою Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», за підтримки ВООЗ у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України та ГО «Безбар’єрність».

Як ініціаторка програми «Ти як?» розповіла про її місію – надати українцям, які цього потребують, психологічну допомогу і навички самодопомоги. Довести, що звертатися по таку допомогу – не слабкість, не забаганка і не соромно – а відповідально й по-дорослому.

 За допомогою іноземних та українських експертів навчаємо основ психологічної підтримки не тільки поліціянтів та медиків – працівників великих компаній, банків, учителів, соціальних працівників, транспортників, – щоб у потрібний час допомога опинилася поряд (і для них самих також). А щоб почати долати травму війни, треба відкритися, чесно відповісти на питання «Ти як?» самому собі і працювати з цим.

 Як саме я відповідаю на це питання, що для цього роблю та що зроблю одразу після перемоги – розповідаю якраз у цьому випуску подкасту (http://bit.ly/3CSiWcN).

 Гостем наступного випуску стане ще один втілювач Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», очільник МОЗ Віктор Ляшко. А наступними темами розмов стануть сон, їжа, вода, чутливість, гормони, ліки та інші складові нашого «Ти як?»

Так – разом – знайдемо шлях до відповіді «Добре!».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь