Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

На Одещині триває робота над розбудовою ментального благополуччя у громадах

Дата: 10.07.2023 14:51
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

На Одещині триває робота над розбудовою ментального благополуччя у громадах

У рамках Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоровʼя» та Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?», ініційованої Першою Леді Оленою Зеленською, медики первинної ланки надання медичної допомоги продовжують активно проходити тренінги mhGAP з психічного здоровʼя. Під час проходження програми їх навчають надавати допомогу людям із поширеними психічними розладами – депресією, тривогою, посттравматичним стресовим розладом, суїцидальною поведінкою, тощо. За декілька місяців 55 сімейних лікарів та медсестер Роздільнянського центру первинної медико-санітарної допомоги вже отримали сертифікати.

Сьогодні в Роздільній відбулась зустріч координаторів з розвитку психічного здоров’я Проєкту USAID з освітянами, працівниками соціальної сфери та шкільними психологами та медиками «первинки», які отримали сертифікати mhGAP. Зустріч ініціювала директор Департаменту охорони здоровʼя Одеської ОВА Наталія Одарій-Захар’єва.

У форматі діалогу медики мали можливість після тренінгу поділитися своїми досягненнями в роботі з населенням у збереженні психічного здоровʼя та лікуванні найбільш поширених психічних розладів. Окрім цього, для присутніх ця зустріч стала підтримкою та психічним розвантаженням.

«На Одещині вже більше тисячі медиків «первинки» пройшли навчання з психічного здоровʼя. За час війни запит на психологічну допомогу у нашому регіоні суттєво зріс. Тому дуже важливою є відповідна підготовка сімейних лікарів, які в подальшому зможуть надавати психічну підтримку нашим військовим, їх родинам та кожному українцю, хто потребує допомоги», – сказала Наталія Одарій-Захар’єва.

Під час робочої поїздки відвідали Роздільнянську багатопрофільну лікарню, у якій вже завершується ремонт інсультного блоку на 10 ліжок. Також оглянули амбулаторію в Лиманській ОТГ, яка перебуває в аварійному стані та терміново потребує капітального ремонту.

«Керівництво громади має не залишатися осторонь, а активно залучатися до розвитку своїх медичних закладів, створюючи належні умови, як для пацієнтів, так і для самих лікарів та медичних працівників», – зазначила Наталія Одарій-Захарʼєва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь