Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Всеукраїнський форум Рад ВПО вперше відбудеться у Києві

Дата: 31.10.2023 11:28
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

Форум організований за ініціативи Мінреінтеграції у співпраці з Благодійним фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за підтримки УВКБ ООН та IREX.

Захід триватиме з 1 до 3 листопада – і стане першою широкою платформою для діалогу між представниками ВПО, державою, громадським сектором та міжнародними організаціями.

У заході візьмуть участь: Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук, народні депутати, посадовці органів державної влади та місцевого самоврядування, представники міжнародних організацій, представники громадських і волонтерських організацій. У Форумі також візьмуть участь представники Рад ВПО зі всієї України.

Мета Форуму – спільно напрацювати алгоритми підтримки внутрішніх переселенців.

Наразі в Україні близько 5 мільйонів ВПО. Майже всі вони потребують соціального захисту, працевлаштування, повноцінної інтеграції у приймаючі громади.

 «Наша ціль – консолідувати зусилля влади, громадських та міжнародних організацій в адаптації та інтеграції внутрішніх переселенців у приймаючих громадах», – зазначила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Нагадаємо, Ради ВПО покликані займатись адвокацією інтересів внутрішніх переселенців, тобто захищати їхні права у нових громадах, таким чином сприяючи їхній інтеграції та адаптації на новому місці.

Рада ВПО – це консультативно-дорадчий орган, який складається з внутрішньо переміщених осіб та який діє на добровільних, позапартійних і волонтерських засадах. Наразі в Україні вже створено понад 500 Рад ВПО.

Мінреінтеграції


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь