Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

РОЗПОЧАЛАСЯ МІГРАЦІЯ КЕФАЛЕЙ ДО ЧОРНОГО МОРЯ

Дата: 23.11.2023 18:00
Кількість переглядів: 57

Фото без описуФото без опису

Після штормів, що вирували на Одещині протягом минулого тижня, в піщаних пересипах області утворилися тимчасові прориви. Як результат, вони створили умови виходу риби із закритих акваторій лиманів у Чорне море. Це дало змогу кефалям здійснити міграцію на зимівлю, щоб уникнути дії низьких температур.

Вже навесні, по закінченню зимових штормів, молодь кефалей повернеться у мілководні лагуни та лимани північно-західного Причорномор'я, де вода прогрівається швидше, завдяки чому концентрація кормових організмів сягає більших показників, ніж у відкритих водах.

«Можливість виходу кефалей на зимівлю у відкрите море є принциповим моментом, який гарантує її виживання та повноцінний нагул. Крім того, утворення тимчасових проривів значно поліпшує природний водообмін лиманів із морем», - зазначив головний спеціаліст відділу розвитку меліорації та рибного господарства Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Сергій Хуторной.

Нагадаємо, в Україні стартував проект “еРиба”. Цифровізація в рибному господарстві допоможе боротися з незаконним, непідзвітним та нерегульованим рибальством. Також в “еРибі” стануть доступні послуги з декларування права на дослідний вилов та отримання дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) для здійснення промислового рибальства, дослідного вилову.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь