Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Підтримка та розвиток Одеської області з боку міжнародних партнерів – брифінг ОВА

Дата: 15.12.2023 16:22
Кількість переглядів: 96

Підтримка та розвиток Одеської області з боку міжнародних партнерів – брифінг ОВА

Одеська ОВА спільно з міжнародними партнерами постійно працює над впровадженням ініціатив, спрямованих на поліпшення якості життя мешканців області та відновлення її соціально-економічного стану.

У 2023 році проведено понад 70 зустрічей та заходів з представниками міжнародних партнерів України та Одеської області. Це були зустрічі з високопосадовцями, парламентарями та представниками таких країн: Австрія, Бельгія, Греція, Данія, Італія, Іспанія, Естонія, Німеччина, Швеція, Франція, Румунія, Литва, Латвія, Чехія, Словенія, Молдова, США, Нідерланди тощо. Серед зазначених заходів також були зустрічі з керівниками регіонів-партнерів та представниками міжнародних організацій, а також їх високим керівництвом. Кожна з цих зустрічей мала конкретну мету - залучити допомогу для нашої області та покращити її становище, про це під час брифінгу розповіла тимчасово виконуюча обов’язки директора Департаменту міжнародного співробітництва та протоколу Катерина Марченко.

В поточному році було формалізовано відносини з 2 іноземними регіонами – німецьким Вільним Ганзейським містом Бремен та французьким регіоном Прованс-Альпи-Лазурний берег.

Співпрацюючи з містом Бремен в цьому році закуплені транспортні засоби для військових медиків, виділено понад 2 млн. грн на відбудову пошкоджених обласних закладів освіти (коледж Одеського національного технологічного універу, коледж вимірювань університету інтелектуальних технологій зв’язку, педагогічний університет). Одеські школярі з 90-ого ліцею відвідали ліцей в Бремені. Діти мали можливість на деякий час відволіктись від повітряних тривог та познайомитись з німецькими школярами, відвідати культурні пам’ятки, удосконалити свої знання німецької мови тощо. Бремен «неформально» взяв під «шефство» соціальні заклади регіону.

З французьким регіоном Прованс ми працюємо по іншому напряму – спільно з Провансом готуємось до подачі на проєкти екологічного спрямування в рамках програми ЄС LIFE у наступному році. Цей французький регіон має достатній досвід та компетенції для того, щоб допомогти нам отримати фінансування на вирішення екологічних проблем.

Також у 2023 році постійно надавали допомогу такі країни, як Польща, Латвія, Австрія, Іспанія.

Активно підтримують область і міжнародні урядові організації, такі як Агентства ООН (OCHA, ПРООН, УВКБ, МОМ, ЮНІСЕФ, ВПП та інші) та Міжнародний медичний корпус. Ми також співпрацюємо з неурядовими організаціями, такими як ACTED, CORE, ISRAAID, INTERSOS, NRC, Medicine du Monde, а також урядовими організаціями, такими як USAID, GIZ, Консультативна місія ЄС та Місія ЄС з прикордонної допомоги Україні та Молдові.

Більш детально дивіться у відео.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь