Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

АГРОМЕТЕОРОЛОГІЧНИЙ БЮЛЕТЕНЬ №35

Дата: 27.12.2023 12:25
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

💥Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА інформує сільгоспвиробників про метеорологічні особливості другої декади грудня 2023 року.

⚠️За інформацією Гідрометеорологічного центру Чорного та Азовського морів, в другій декаді грудня по території Одеської області спостерігалась нестійка за температурними показниками погода. В окремі дні відмічалися тумани та нерівномірні опади у вигляді дощу, мокрого снігу та снігу.

☀️Тривалість сонячного сяйва становила 27 годин a6o 113% від декадної норми, в прибережній зоні — 6 годин a6o 38% від норми.

🌡️Середня температура повітря за декаду становила 2-5° тепла, що на 3-4° вище за норму, і у більшості районів на 1° вище торішніх значень, у південно-західних районах була близькою до них. В порівнянні з попереднім періодом температурний режим підвищився на 1-3°.

🌡️Максимальна температура повітря в найтепліші дні підвищувалася в північних та центральних районах до 9-11°, у південних — 12 - 15° тепла. Поверхня ґрунту нагрівалася до 10-20° тепла.

🌡️Мінімальна температура повітря знижувалася до 0-2° морозу, на півночі області й у центральних районах на - 4-6° морозу. Поверхня ґрунту охолоджувалася до 2-6° морозу.

❄️Опади у більшості районів спостерігалися упродовж 1-2-х днів декади. Кількість ïx становила 2-9 мм a6o 18-82% від декадної норми, в окремих пунктах випало 11-15 мм опадів (100 - 136% від норми).

❄️Сніговий покрив висотою від 1 до 8 см спостерігався переважно в північних, та місцями у центральних й південно-західних районах 11-13 грудня.

❄️Глибина промерзання ґрунту на кінець декади в центральних та місцями у південно-західних районах становила 1-3 см, на решті території області ґрунт був талим на повну глибину.

💨Вітер переважав слабкий та помірний. Лише в Роздільнянському та Одеському районах упродовж 1-го дня декади спостерігалося посилення швидкості вітру до 15 м/сек.

‼️АГРОМЕТЕОРОЛОГІЧНІ УМОВИ ЗИМІВЛІ КУЛЬТУР

Агрометеорологічні умови для зимуючих культур в другій декаді грудня були задовільними. Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння озимих культур (3 см) в більшості районів знижувалась до -1 й була безпечною для рослин.

Рівень ґрунтових вод в порівнянні з попереднім періодом знизився на 14 см, в районах з глибоким заляганням — на 1 см.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь