Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Пишаюся, що я українець!

Дата: 19.02.2024 10:51
Кількість переглядів: 30

Пишаюся, що я українець!

Команда Департаменту цифрового розвитку, інформаційної політики та кіберзахисту долучається до флешмобу Одеська обласна державна адміністрація «Тисяча причин пишатися, що я українець»

Сьогодні, по нашій версії, приводом пишатися є досягнення українців у науковій сфері. Українці показують світу не лише свою силу духу, а й розум!

Українська математикиня Марина В'язовська у 2022 році здобула Філдсівську премію – медаль Філдса "За значний внесок у науку", яку ще називають Нобелівською премією з математики, ставши другою в історії жінкою-математиком за всі 86 років існування премії.

За словами тих, хто працював і працює з Мариною, її вирізняє здатність дивитися на розв'язання завдання, яке перед нею стоїть, під несподіваним – незвичним кутом зору, саме тому їй під силу знайти ходи, до яких інші просто не додумалися б.

Вирішення завдання, за яке математик і отримала медаль Філдса, вчені не могли здолати протягом 4️⃣0️⃣5️⃣ років, до того ж зробила це абсолютно несподіваним способом – простим, легким та елегантним, що оцінили її колеги-вчені.

Згодом відкриття В'язовської набуде великого практичного значення – за його допомогою можна буде виправляти помилки під час передачі сигналів у комп'ютерах, мобільному зв'язку та інтернеті.

Думайте нестандартно! Або просто думайте Фото без опису

#пишаюсящояукраїнець


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь