Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

В Одеській області затвердили Регіональну програму цифрової трансформації на 2024- 2026 роки

Дата: 22.02.2024 16:33
Кількість переглядів: 53

В Одеській області затвердили Регіональну програму цифрової трансформації на 2024- 2026 роки. Мета програми — використати можливості, що надають цифрові послуги й інфраструктура, для покращення рівня та якості життя мешканців області.

Одещина активно впроваджує інноваційні рішення, які покращують доступ місцевого населення до нових послуг. А також сприяють оптимізації адміністративних процедур.

Одна з важливих ініціатив Регіональної програми інформатизації Одещини — створення цифрових інфраструктурних об’єктів. Це допоможе розвитку підприємництва та прискорить впровадження цифрових технологій у регіоні.

Також Регіональна програма на 2024–2026 роки передбачає створення:

• ситуаційного центру для аналізу інформації та розгляду ситуаційно важливих тем

• ІОТ (інтернету речей) — це колекція пристроїв, які обмінюються даними через інтернет. Це дає змогу автоматизувати процеси в різних галузях, роблячи їх більш ефективними і безпечними;

• датацентру, щоб виконувати функції зберігання та обробки інформації.

«Загалом, програма — це своєрідне ядро мережі, що має на меті розвиток інформаційно-комунікаційної системи органів місцевої влади. А також спрямована на подальший розвиток державного управління, місцевого самоврядування та інформаційної інфраструктури області», — підкреслив CDTO Одеської області Сергій Кропива.

Крім того, програма передбачає впровадження цифрових технологій у ключові сфери життя регіону:

• цифровізації єдиної регіональної черги по житлу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відповідно до віку та дати постановки на облік;

• житлово-комунального господарства;

• цифровізації органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, освіти, медицини, транспортної сфери, містобудування та архітектури.

Регіональна програма спрямована на впровадження цифрових проєктів на місцевому рівні та розвиток інформаційно-телекомунікаційного середовища. Крім того, реалізація програми протягом 2024–2025 років дасть змогу забезпечити захист інформації та кібербезпеку.

Не зупиняємось, працюємо далі!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь