A A A K K K
для людей із порушенням зору
Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Велику дистанцію легше долати маленькими кроками. А коли йдеться про безбар’єрність – маленьких кроків просто не існує. Важливий кожен.

Дата: 21.03.2024 11:30
Кількість переглядів: 18

Велику дистанцію легше долати маленькими кроками. А коли йдеться про безбар’єрність – маленьких кроків просто не існує. Важливий кожен.

З чого почати? Усвідомити, що над доступністю ще треба працювати. Зрозуміти, що за один день не змінитися. І не побоятися розпочати довгий шлях. Саме так зробили у Milk Bar і спільно з Безбар'єрність запустили проєкт для збільшення доступних просторів в Україні.

 Крок перший – до обізнаності команди. Адже якщо прагнеш змін, то й працювати насамперед треба над собою. Чи потрібна гостю допомога в ознайомленні з меню? Можливо, варто зачитати позиції чи запропонувати скористатися скрінрідером? Співробітники закладів тепер точно знають, як коректно поводитися – адже пройшли тренінг про комунікацію з людьми з інвалідністю.

 Не менш важливий крок до зламу стереотипів. Наприклад, люди старшого віку може й раді вийти з дому та насолодитися шматочком торту в кав’ярні. Але хвилюються, що не зможуть скористатися QR-кодом або пояснити офіціанту, що саме хочуть замовити. Бажання підтримати та стати більш відкритими – ось ще одна риса доступності.

 Відвідати заклад разом з дітьми теж має бути просто. Звісно, що місця для сповивання, куточки з розмальовками – must have. Але ще у Milk Bar вчать із розумінням реагувати на галас чи сльози, адже дитина не завжди контролює емоції. Та й дорослих іноді будь-де накриває бажання закричати і заплакати. І це нормально.🔇 Не забуваймо про взаємоповагу. Досвід у всіх різний. Хтось не звертатиме увагу на гучні прилади, в інших навіть мінімальний рівень шуму викликає дискомфорт. Найпростіше, що можна зробити у закладах – замінити електричні сушарки для рук, які найбільше нагадують звуки війни, на паперові рушники.

Відчувати себе як вдома – ось про що проєкт, з яким Milk Bar вже почав знайомити киян і гостей міста. Зокрема й через вітрини ЦУМ Київ / TSUM Kyiv Department Store, що долучився до ініціативи та допомагає привернути увагу до питань доступності міста.

 «Крок до кожного» – проєкт, ініційований ресторанами Milk Bar для збільшення кількості безбарʼєрних просторів в Україні. Проєкт організовано спільно з ГО «Безбарʼєрність».

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

https://www.facebook.com/reel/998622675021396


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь