Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

В рамках програми ментального здоров'я "Ти як?" на Одещині відбувся день спільнодії

Дата: 03.01.2024 14:58
Кількість переглядів: 2

Фото без опису

 Регіональною координаторкою Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» Анною Велічко, був ініційований круглий стіл, який присвячений темі повернення ветеранів до цивільного життя та на робочі місця. Захід відбувся у Біляївській міську територіальну громаду.

До круглого столу залучилися представники громадських та державних організацій.

 Регіональною координаторкою було представлено учасникам круглого столу довідник «Люди з досвідом війни. Взаємодія», створений експертами, котрий має на меті сприянню взаєморозуміння між ветеранами та роботодавцями.

Майже кожен український працедавець, зіткнеться або вже зіткнувся із питанням працевлаштування ветеранів. Тому в незалежності від повернення на попереднє місце роботи або зміни сфери діяльності - питання адаптації ветеранів та ветеранок постане перед працедавцем так чи інакше.

«Не дивлячись на те, що війна триває, ветерани вже повертаються. Їм потрібні можливості для реалізації, як у цивільному житті, так і у робочій сфері. А це, у свою чергу, охоплює багато аспектів: гідний вихід на роботу, прийняття колективу, повага і вдячність як колег, так і суспільства. І над усім цим ми маємо працювати одночасно», - зазначила регіональна координаторка.

Також, під час заходу, обговорили питання щодо стигми комунікації з ветеранами, можливості їхнього працевлаштування та адаптації робочих мість для людей з інвалідністю тощо.

Треба розуміти важливість взаємодії і поєднання зусиль з боку держави, громадського суспільства, бізнес-середовища для успішної реінтеграції у життя ветеранів та ветеранок здійснювати пошук всіляких ресурсів для навчання та підвищення кваліфікації наших захисників.

Впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України, експертного партнерства та підтримки World Health Organization Ukraine.

#тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь