Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Державна податкова служба України

Щодо застосування РРО/ПРРО при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольними напоями (тютюновими виробами) у безготівковій формі (у т. ч. шляхом переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок через установи банку)

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до ст. 1 Закону України від 18 червня 2024 року № 3817-IX «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон № 3817) роздрібна торгівля – діяльність з продажу товарів (у тому числі з їх відвантаженням для подальшої доставки) кінцевим споживачам для особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив без фактичного споживання у місці продажу або на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших закладах громадського харчування.

14:57 09.09.2024

Право на податкову знижку щодо понесених витрат, переданих як пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що платник податку на доходи фізичних осіб має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

14:56 09.09.2024

Розмір орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності

 Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до абзацу першого п. 288.1 ст. 288 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

14:54 09.09.2024

Щодо реєстраторів розрахункових операцій строк служби яких вичерпано

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу платників податків, що реєстрація РРО діє до дати скасування реєстрації РРО, що відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», зареєстрованому у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за № 918/29048, відбувається у випадках, визначених підпунктами 2, 3 пункту 1 глави 4 розділу ІІ, а саме, коли вичерпано строк служби РРО, вказаний у реєстрі екземплярів РРО або у паспорті (формулярі) РРО, який не включений до такого реєстру та був зареєстрований у контролюючому органі до створення такого реєстру; закінчилися визначені законодавством строки експлуатації РРО.

14:53 09.09.2024

За який період нараховується податкове зобов’язання з плати за землю фізичній особі, якій не надсилалися (не вручалися) ППР (контролюючим органом не здійснювалося нарахування плати за землю)?

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до п. п. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку (далі – податок) або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (далі – орендна плата).

14:49 09.09.2024

Про державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що відповідно до ст.2 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій - перелік моделей реєстраторів розрахункових операцій та їх модифікацій, які мають підтвердження відповідності вимогам діючих державних технічних регламентів та стандартів згідно із Законом України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності», а також відповідають вимогам нормативних актів України, i такі реєстратори розрахункових операцій дозволені для застосування у сфері, визначеній цим Законом.

14:48 09.09.2024

Чи можуть платники податків, які подають податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку, надіслати пояснення до них в електронному вигляді?

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до п. 49.3 ст. 49 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) податкова декларація подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено ПКУ, в один із таких способів:

14:48 09.09.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь