Іванівська громада
Одеська область, Березівський район

Державна податкова служба України

У звітному році ФОП, який орендує земельну ділянку, з середини року передав її у суборенду іншому ФОП: хто в такому випадку сплачує МПЗ?

У звітному році ФОП, який орендує земельну ділянку, з середини року передав її у суборенду іншому ФОП: хто в такому випадку сплачує МПЗ?

11:36 14.05.2024

Податкова знижка – можливість повернення частини коштів за витратами, понесеними у 2023 році

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що платники податків мають змогу повернути частину коштів у вигляді податкової знижки за витратами, що понесли у 2023 році у разі:

12:52 03.05.2024

Кампанія декларування 2024: якщо фізична особа знята з реєстрації за однією адресою та не зареєстрована за іншою, то декларація про майновий стан і доходи подається за попередньою податковою адресою

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан і доходи (далі – Декларація) за минулий рік у порядку, встановленому законом.

12:51 03.05.2024

З якої дати фізична особа, яка викуповує орендовану нею земельну ділянку державної або комунальної власності на підставі договору купівлі-продажу, є платником земельного податку?

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до п.п. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (далі – орендна плата).

14:23 22.04.2024

Порядок сплати земельного податку фізичною особою у рік придбання земельної ділянки

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до п. 286.1 ст. 286 Податкового кодексу України (із змінами, далі – ПКУ) підставою для нарахування земельного податку є:

14:23 22.04.2024

Громадяни – власники земельних ділянок одного виду використання, площа яких перевищує межі граничних норм, до 01 травня мають подати заяву для застосування пільги

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що пунктом 281.4 ст. 281 Податкового кодексу України (із змінами, далі – ПКУ) визначено, що якщо фізична особа, визначена у п. 281.1 ст. 281 ПКУ, станом на 01 січня поточного року має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, площа яких перевищує межі граничних норм, визначених п. 281.2 ст. 281 ПКУ, така особа до 01 травня поточного року подає письмову заяву у довільній формі до контролюючого органу за місцем знаходження будь-якої земельної ділянки про самостійне обрання/зміну земельних ділянок для застосування пільги (далі – заява про застосування пільги).

14:23 22.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь